Добро пожаловать, Гость. Пожалуйста, выберите Вход или Регистрация
Я люблю тебя, Земля!
 
  ГлавнаяСправкаПоискВходРегистрация  
 
Переключение на Главную Страницу Страниц: 1
Послать Тему Печать
Їж зеленіше (Прочитано 2022 раз)
Administrator
YaBB Administrator
*****
Вне Форума


I love The Earth!

Сообщений: 12555
The Land of HealPlanet
Їж зеленіше
02.08.2011 :: 19:51:07
 
М'ясо призводить до зміни клімату: їж зеленіше

Ставши вегетаріанцем, хоча б один день на тиждень, ти допоможеш і людям і природі.

Люди повинні щось їсти, каже ООН, і відмовляючись від котлет, ти можеш зменшити голод у світі. А також покращити своє здоров’я!

У доповіді, опублікованій Організацією Об’єднаних Націй повідомляється, що швидкість поширення західної дієти, заснованої на вживанні м’яса і молочної продукції, серед інших культур, недосконала з точки зору продовольчої безпеки. У зв’язку зі стрімким ростом світового населення, яке обіцяє досягти 9,1 мільярда до 2050 року, веганська дієта – просто необхідна умова для того, щоб прогодувати все населення Землі.


Ось, що написано у доповіді:

«Очікується посилення впливу сільського господарства у зв’язку із ростом чисельності населення і, відповідно, ростом споживання продуктів тваринного походження. На відміну від викопного палива, складно шукати альтернативи в даному випадку – адже люди повинні їсти. Суттєве зменшення цього впливу можливе тільки у випадку, якщо зміна відбудеться одночасно в усьому світі. Зміна має відбутися у бік дієти, що не містить продуктів тваринного походження».

Ще раз нагадаємо, що веганська дієта має великий вплив на планету – згідно з доповіддю World Watch Institute, побічні продукти тваринництва роблять найбільший внесок у «скарбничку»парникових газів Землі. Тваринництво відповідальне за 32 600 млн. тонн вуглекислого газу в рік чи за 51% від усіх парникових газів, пов’язаних із людською діяльністю.

Якщо відмова від продуктів тваринного походження для вас поки здається надто екстремальною, то є багато інших способів внести свої «5 копійок» у боротьбу з кліматичними змінами. Наприклад, відмовтесь від м’яса хоча б раз у тиждень, влаштувавши собі «Meatless Monday» і поступово скорочуйте тваринні продукти до тих пір, поки не зрозумієте, що життя без них набагато приємніше у всіх відношеннях!

Шкідливість тваринництва не тільки у парникових газах, а, в першу чергу, у витратах прісної води (безпосередньо і на вирощування корму), втрати землі (на ферми і вирощування корму), витрати зерна на вирощування корму заради отримання м’яса з меншою кількістю калорій, забруднення води гноєм, епідемії.

Апетит до м’яса і молочних продуктів шкодить нашому здоров’ю, довкіллю, клімату і благополуччю тварин. М'ясо і молочна продукція вимагають великої кількості пестицидів, хімічних добрив, палива, корму, води і спричиняють викиди парникових газів, токсичний гній та інші забруднення нашого повітря і води.

Споживання великої кількості червоного і обробленого м’яса збільшує кількість токсинів у організмі і пов’язане із більшими відсотками серцевих захворювань, раку і ожиріння.

Ось, як ви можете вирішити це: їсти менше м’яса і сиру.

Як завдяки меншому споживанню м’яса досягти збереження клімату?

Якщо ти з’їси на один гамбургер на тиждень менше, – це матиме такий же ефект як проїхати на авто на 320 мильменше або сушити білизну надворі, а не в сушарній машині, половину часу.

Якщо Ваша сім’я з чотирьох осіб відмовляється від м’яса і сиру на один день на тиждень, – це те ж, що забрати свою машину з дороги на п’ять днів або скоротити щоденний душ на три хвилини.

Якщо Ваша сім’я з чотирьох осіб відмовляється від стейка один день на тиждень, – це так само, як забрати свою машину з дороги приблизно на три місяці.

Якщо кожен у США не їстиме м’яса або сиру хоча б раз у тиждень, – це все одно, що не їхати автомобілем 91 мільярд миль або забрати з дороги 7,6 мільйона машин.

Різні види м’яса по різному впливають на наше здоров’я. Баранина, яловичина, сир виробляють більшість парникових газів. Баранина має найбільший вплив. Яловичина друга. Сир на третьому місці. Яловичина має удвічі більше викидів парникових газів, ніж свинина, близько чотирьох разів більше ніж курка і понад тринадцять разів більше ніж спричиняють такі овочі, як боби, сочевиця або сир тофу. Однак вегетаріанці, які споживають молочне, теж «перебувають на гачку», оскільки сир є третім джерелом небезпеки для довкілля.

http://www.climateinfo.org.ua/content/myaso-prizvodit-do-zmini-klimatu-jzh-zelen...
Наверх
 

The Administrator.
WWW  
IP записан
 
Administrator
YaBB Administrator
*****
Вне Форума


I love The Earth!

Сообщений: 12555
The Land of HealPlanet
Re: Їж зеленіше
Ответ #1 - 27.12.2014 :: 12:07:10
 
Як любов до м’яса прискорює зміну клімату


...

Як відомо, американці полюбляють бургери, стейки, хот-доги. Споживання м’яса у США, до речі, втричі перевищує середньосвітові показники. За даними Worldwatch Institute, цей факт є причиною 20%-го збільшення поголів’я свійських тварин на планеті.

Разом із тим спосіб ведення фермерського господарства також змінюється. Сімейні ферми вже не є основою тваринництва. Натомість великі фермерські господарства і виробництва концентрованого годування тварин (Concentrated Animal Feeding Operations, CAFO) постачають більшу частину м’яса, яєць і молочних продуктів. Так, CAFO забезпечують понад 70% ринку продуктів із птиці.

Ризики для здоров’я і зміни клімату

Стрімке збільшення поголів’я худоби передбачає серйозні загрози для довкілля і стану здоров’я населення. Посилено споживаючи м’ясо, ви підвищуєте ризик захворіти багатьма хронічними хворобами, зокрема йдеться про серцево-судинні хвороби і рак. Особливо відчутний вплив такого харчування у випадку, якщо м’ясом замінюють фрукти, овочі та крупи, що їх обов’язково має містити здоровий раціон.

Збільшення поголів’я худоби означає більшу концентрацію метану, одного з чотирьох основних парникових газів. Хоча викиди двоокису вуглецю набагато перевищують емісію метану, останній суттєво помітніше впливає на інтенсивність глобального потепління. Його небезпечний влив у 21 раз більший, ніж у вуглекислого газу.

«Внесок» тваринництва

Худоба є основним чинником емісії метану. Американське Агентство із захисту довкілля (Environmental Protection Agency, EPA) підрахувало, що її частка у викидах перевищує 20%, поступаючись лише природним газоносним системам.

Фермерство є найбільшим «вкладником» в екологічні наслідки зростаючого поголів’я худоби. Дослідження AgResearch у Новій Зеландії показало, що вівчарні дають до 80% викидів вуглецю у регіоні.

Якщо ж поглянути на світові тенденції у споживанні м’яса уважніше, то сценарій дещо змінюється. З підвищенням рівня обізнаності про ризики любові до м’яса у розвинених країнах обсяг споживання цього продукту знижується. Проте у країнах, що розвиваються, ситуація протилежна.

Джерело: aboutmyplanet
Для КліматІнфо переклала Євгенія Продаєва
Редактор: Наталія Бандюк
http://www.climateinfo.org.ua/content/yak-lyubov-do-m-yasa-priskoryue-zminu-klim...
Наверх
 

The Administrator.
WWW  
IP записан
 
Administrator
YaBB Administrator
*****
Вне Форума


I love The Earth!

Сообщений: 12555
The Land of HealPlanet
Re: Їж зеленіше
Ответ #2 - 18.11.2017 :: 18:36:34
 
...
Наверх
 

The Administrator.
WWW  
IP записан
 
Переключение на Главную Страницу Страниц: 1
Послать Тему Печать