Добро пожаловать, Гость. Пожалуйста, выберите Вход или Регистрация
Я люблю тебя, Земля!
 
  ГлавнаяСправкаПоискВходРегистрация  
 
Переключение на Главную Страницу Страниц: 1
Послать Тему Печать
5 простих кроків до екологічного життя (Прочитано 1707 раз)
Administrator
YaBB Administrator
*****
Вне Форума


I love The Earth!

Сообщений: 12474
The Land of HealPlanet
5 простих кроків до екологічного життя
18.11.2012 :: 16:28:35
 
5 простих кроків до екологічного життя

Дехто вважає, що життя в екологічному дусі потребує великих зусиль. Але насправді для цього не обов’язково встановлювати дорогі сонячні панелі чи відмовлятися від використання води в будинку. Краще просто вести «зеленіший» спосіб життя без жертвування комфортом та особливих грошових витрат.

Користуючись цими порадами, ви зробите користь як планеті, так і вашому гаманцю:

Зменште розмір вашого автомобіля:

У зв’язку з нестабільністю цін на газ зміна автівки на меншу може дещо покращити ваше фінансове становище. Щоб економити пальне на заправці, вам треба просто обрати компактну машину.

Такі автомобілі, на відміну від великих автівок, з легкістю долають далекі відстані та спалюють при цьому значно менше пального, аніж їхні «старші брати». Окрім того, менші автомобілі коштують дешевше та економніші в обслуговуванні, ніж великі вантажні та спортивні авто. В кінці кінців, разом зі зменшенням використання пального ви заощаджуєте багато грошей.

Користуйтесь навісною сушкою:

Висушування одягу за допомогою електросушарки потребує використання зайвої електроенергії в той час, коли ви легко й просто можете розвісити речі сохнути на свіжому повітрі. Цей спосіб може забрати у вас трохи більше часу, але у такий спосіб ви зменшуєте місячні показники рахунків за електроенергію та продовжуєте життя вашій електросушарці.

Досить довіряти бутильованій воді:

Бутильована вода є однією із зайвих та непотрібних  витрат. Якщо ви все ще сплачуєте рахунок за воду з-під крана, то навіщо витрачати гроші ще й за розфасовану воду?

Поки що більшість вважає, що бутильована вода краща, ніж вода з-під крана. Але мало хто знає, що брудна вода із пляшок викликає деякі хвороби. До того ж, її виробництво та перевезення спричиняє велику кількість відходів та забирає багато енергії. А от коли ви очищуєте свою воду за допомогою фільтра замість того, щоб купувати її в бутлях, ви зберігаєте гроші та сприяєте чистоті середовища.

Читайте також: Свіжої води в пляшці не буває (http://www.climateinfo.org.ua/content/svizhoj-vodi-v-plyashtsi-ne-buvae)

Посадіть дерево:

Дерева — це природні очисники повітря, які також можуть збільшити цінність вашого дому. Обміркуйте вибір саджанця: якщо ви посадите фруктове дерево, то зможете насолоджуватися винагородою — свіжими фруктами з власного подвір’я.

Не викидайте старі речі:

Вислів «чуже сміття іншому скарб», безумовно, є сьогодні дуже актуальним. Не забувайте його, коли думаєте про те, щоб позбутися ще досить гарних речей, які ви вже вважаєте непридатними для вжитку. Віддаючи своє старе майно до якогось із благодійних центрів, які роздають його на повторне використання чи перепродають, ви даруєте деяким своїм речам друге життя. Таким чином, ви також зменшуєте кількість брухту, який щорічно скидаєте на звалище.

Якщо ж ви ще не готові зробити «еко-звички» частиною своїх буднів, почніть із маленьких кроків. Поступово змінюючи свій спосіб життя на «зеленіший», ви помітите, що це вигідно — і не тільки з економічного боку.

http://climateinfo.org.ua/content/5-prostikh-krokiv-do-ekologichnogo-zhittya
Наверх
 

The Administrator.
WWW  
IP записан
 
Administrator
YaBB Administrator
*****
Вне Форума


I love The Earth!

Сообщений: 12474
The Land of HealPlanet
10 способів зменшити відходи від продуктів
Ответ #1 - 03.09.2015 :: 14:47:49
 
10 способів зменшити відходи від продуктів


Останнім часом тема збереження їжі та зменшення харчових відходів стає усе більш хвилюючою. Сьогодні матеріал блогерки Крістен, відомої як Бережлива дівчина (Frugal Girl), радить як боротися з проблемою марнування їжі у себе вдома.

Якщо ви бачили мої попередні фото харчових відходів і мій неохайний холодильник, то ви знаєте, що я не завжди була такою вправною у споживанні їжі. Нещодавно я зрозуміла, що поки я самовіддано розміщувала фото про зменшення кількості відходів від продуктів, я насправді не дуже багато розповідала про те, як саме мені це вдалося. Тому я вирішила, що слід написати про це, сподіваючись, що комусь ці ідеї можуть бути корисними.

1. Сплануйте меню та чітко дотримуйтесь його.

Зберігайте спокій та плануйте меню

Якщо у вас немає плану, буде дуже складно купити в магазині саме те, що вам потрібно. Більш ніж ймовірно, що у результаті ви матимете продукти, які ви не використаєте до закінчення терміну придатності, або поки вони не запліснявіють, або не покриються цвіллю.

Я вважаю такий план корисним не тільки для планування головних страв на вечерю, але й для гарнірів. Це допомогло мені зменшити створення харчових відходів. Зазвичай я просто йшла та купувала купу фруктів й овочів, сподіваючись, що ми зможемо з'їсти їх усі. Зараз я планую більш ретельно (виноград до вечері вівторка, зелений салат по понеділках і середах), і тому переводжу дуже малу кількість фруктів і овочів.

2. Робіть уявну інвентаризацію холодильника щодня або через день.

Одна з проблем із залишками їжі – не забувати, що їх слід з'їсти! Дуже легко засунути контейнери у задню частину холодильника і зовсім забути про них. Я з’ясувала, що мені варто проводити швидку візуальну інвентаризацію у власному холодильнику через день або два, і саме так я можу слідкувати, що треба з’їсти.

3. Перегляньте вміст свого холодильника, морозильної камери та комори, перш ніж скласти меню.

Навіть якщо ви не робите інвентаризацію кожні кілька днів, зробіть це принаймні перед плануванням меню. Таким чином, ви можете обрати страви, в яких будуть використані інгредієнти, які залежались у домі аж надто довго.

4. Складіть список покупок і дотримуйтеся його.

Це пункт прямо пов'язаний із першим пунктом... коли ви складете своє меню, запишіть саме те, що вам потрібно, і не намагайтеся купувати більше. Будь-які додаткові швидкопсувні продукти, які ви купите, скоріш за все зіпсуються і стануть відходами.

Це також допомагає мені контролювати відходи від продуктів. Коли я перевіряю свій холодильник, я шукаю фрукти або овочі, які скоро можуть почати гнити, і намагаюся включити їх у наші основні страви або перекуси, поки не стало надто пізно.

5. З'їдайте залишки на обід.

Як я згадувала раніше, мені не подобається це робити, але це правильний спосіб з’їсти залишки, замість того, щоб їсти їх на вечерю кілька вечорів поспіль.

6. Зробіть сандвічі або салати із залишками їжі.

Це краще робити, коли у вас щось на кшталт простої їжі (тобто курка-гриль, а не енчіладас). Залишки м'яса і різноманітні овочі можна перетворити у смачний сандвіч або салат, майже не докладаючи зусиль.

7. Спечіть що-небудь.

Випічка (навіть щось дуже просте, типу кексів) є відмінним способом, щоб використати залишки маслянки (або вершків, або молока), або фрукти, які втратили оптимальну свіжість.

8. Заморожуйте продукти, які ви не можете використати вчасно.

Очевидно, це не спрацює з усіма продуктами, але мені вдалося заощадити достатню кількість їжі таким чином. Звичайно, якщо ви забудете про продукти і ваша морозильна камера згорить, ви все одно отримаєте продуктові відходи. Тому, було б добре час від часу проводити інвентаризацію морозильної камери (і я досі намагаюся почати це робити!).

9. Думайте про харчові відходи як про реальні долари.

Наприклад, якщо ви викидаєте цілий огірок, нагадайте собі, що ви щойно викинули 99 центів у відро для сміття. Мені знадобилося багато часу, щоб зрозуміти, скільки грошей я викидала кожного тижня, але як тільки я це усвідомила, це стало неабиякою мотивацією.

...

10. Знайдіть людей, які будуть спонукати вас до відповідальності.

Я думаю, це, напевно, допомогло мені найбільше. Усвідомлення того, що люди по всьому світі кожного тижня збираються переглядати фото відходів від моїх продуктів спонукало мене «боротися» з багатьма залишками їжі, які би в іншому випадку просто викинули.

Джерело: thefrugalgirl.com

Для КліматІнфо переклала та підготувала Альона Маліченко
http://climateinfo.org.ua/content/10-sposobiv-zmenshiti-vidkhodi-vid-produktiv
Наверх
 

The Administrator.
WWW  
IP записан
 
Administrator
YaBB Administrator
*****
Вне Форума


I love The Earth!

Сообщений: 12474
The Land of HealPlanet
10 способов помочь окружающей среде
Ответ #2 - 10.03.2016 :: 10:13:27
 
10 способов помочь окружающей среде


...

Каждый из нас любит отдохнуть иногда на природе, где-нибудь за городом, спрятавшись от повседневной суеты. А теперь представьте, что такой возможности больше нет! Как вам перспектива?

Мы редко когда задумываемся, как наши ежедневные действия влияют на окружающий нас мир. Тем не менее, есть немало способов уменьшить негативное влияние человека на природу, и свой вклад может сделать каждый. Рассмотрим 10 способов, которые доступны каждому из нас.

Посадить дерево. Они генерируют кислород, очищают воздух, и украшают ландшафт. А посадить небольшое дерево может каждый человек.

Экономия электроэнергии. Повсеместное внедрение такой практики поможет значительно сократить выбросы углекислого газа в атмосферу. Замените традиционные лампочки на энергосберегающие, выключайте свет в помещениях, когда он вам не нужен. Кроме того, выключайте бытовую технику и электронику, когда ею не пользуетесь, так как многие устройства потребляют немало энергии даже в режиме ожидания.

Продуманное использование транспортных средств. Многие из нас настолько привыкли к использованию собственного автомобиля, что не замечают насколько много есть ситуаций, в которых это попросту нецелесообразно. В большинстве случаев можно пройтись пешком или воспользоваться общественным транспортом.

Скажите «нет» пластмассе. Пластик уже давно стал частью нашей повседневной жизни, и негативное влияние его на природу неоспоримо. Но, в большинстве случаев его можно заменить натуральными продуктами, например, вместо одноразовых пакетов использовать сумки из ткани.

Покупайте органические продукты питания. Они ненамного дороже, и не только вкусны, но и полезны для организма человека.

Правильная утилизация вредных веществ. Люди часто не понимают какой ущерб окружающей среде может принести неправильная утилизация химических веществ и разнообразного мусора, например, обычных батареек или старой техники.

Экономия бумаги. Для ее изготовления используется древесина, что приводит к массовой вырубке деревьев. Каждый из нас должен в индивидуальном порядке стремится сократить расход бумаги, и для этого есть много способов.

Не выбрасывайте старые вещи. Покупая новые вещи или одежду, чаще всего, старые мы просто выбрасываем. Но, есть немало благотворительных организаций, которые могут принять их, и затем отдать малоимущим людям, которым они еще могут принести пользу.

Не выбрасывайте мусор где попало. Всегда убирайте за собой после пикника, и никогда не бросайте ничего на улице, даже если рядом нет урны.

Экономьте воду. Это один из самых ценных даров природы, который является настоящим эликсиром жизни, а исчезновение или загрязнение всех водных источников, может привести к исчезновению жизни на Земле.

http://www.10samih.ru/obshhestvo/10-sposobov-pomoch-okruzhayushhej-srede.html
Наверх
 

The Administrator.
WWW  
IP записан
 
Переключение на Главную Страницу Страниц: 1
Послать Тему Печать