Добро пожаловать, Гость. Пожалуйста, выберите Вход или Регистрация
Я люблю тебя, Земля!
 
  ГлавнаяСправкаПоискВходРегистрация  
 
Переключение на Главную Страницу Страниц: 1
Послать Тему Печать
Як любов до м’яса прискорює зміну клімату (Прочитано 668 раз)
Administrator
YaBB Administrator
*****
Вне Форума


I love The Earth!

Сообщений: 12474
The Land of HealPlanet
Як любов до м’яса прискорює зміну клімату
09.02.2014 :: 10:04:47
 
Як любов до м’яса прискорює зміну клімату


...

Як відомо, американці полюбляють бургери, стейки, хот-доги. Споживання м’яса у США, до речі, втричі перевищує середньосвітові показники. За даними Worldwatch Institute, цей факт є причиною 20%-го збільшення поголів’я свійських тварин на планеті.

Разом із тим спосіб ведення фермерського господарства також змінюється. Сімейні ферми вже не є основою тваринництва. Натомість великі фермерські господарства і виробництва концентрованого годування тварин (Concentrated Animal Feeding Operations, CAFO) постачають більшу частину м’яса, яєць і молочних продуктів. Так, CAFO забезпечують понад 70% ринку продуктів із птиці.

Ризики для здоров’я і зміни клімату

Стрімке збільшення поголів’я худоби передбачає серйозні загрози для довкілля і стану здоров’я населення. Посилено споживаючи м’ясо, ви підвищуєте ризик захворіти багатьма хронічними хворобами, зокрема йдеться про серцево-судинні хвороби і рак. Особливо відчутний вплив такого харчування у випадку, якщо м’ясом замінюють фрукти, овочі та крупи, що їх обов’язково має містити здоровий раціон.

Читати також: 6 способів нагодувати 11 млрд. людей

Збільшення поголів’я худоби означає більшу концентрацію метану, одного з чотирьох основних парникових газів. Хоча викиди двоокису вуглецю набагато перевищують емісію метану, останній суттєво помітніше впливає на інтенсивність глобального потепління. Його небезпечний влив у 21 раз більший, ніж у вуглекислого газу.

«Внесок» тваринництва

Худоба є основним чинником емісії метану. Американське Агентство із захисту довкілля (Environmental Protection Agency, EPA) підрахувало, що її частка у викидах перевищує 20%, поступаючись лише природним газоносним системам.

Фермерство є найбільшим «вкладником» в екологічні наслідки зростаючого поголів’я худоби. Дослідження AgResearch у Новій Зеландії показало, що вівчарні дають до 80% викидів вуглецю у регіоні.

Якщо ж поглянути на світові тенденції у споживанні м’яса уважніше, то сценарій дещо змінюється. З підвищенням рівня обізнаності про ризики любові до м’яса у розвинених країнах обсяг споживання цього продукту знижується. Проте у країнах, що розвиваються, ситуація протилежна.

Джерело: aboutmyplanet

Для КліматІнфо переклала Євгенія Продаєва
http://climateinfo.org.ua/content/yak-lyubov-do-m-yasa-priskoryue-zminu-klimatu
Наверх
 

The Administrator.
WWW  
IP записан
 
Переключение на Главную Страницу Страниц: 1
Послать Тему Печать