Добро пожаловать, Гость. Пожалуйста, выберите Вход или Регистрация
Я люблю тебя, Земля!
 
  ГлавнаяСправкаПоискВходРегистрация  
 
Переключение на Главную Страницу Страниц: 1
Послать Тему Печать
10 причин вірити у подолання зміни клімату (Прочитано 969 раз)
Administrator
YaBB Administrator
*****
Вне Форума


I love The Earth!

Сообщений: 12601
The Land of HealPlanet
10 причин вірити у подолання зміни клімату
20.12.2014 :: 17:44:57
 
10 причин вірити у подолання зміни клімату


...

За останні кілька місяців концентрація вуглекислого газу в атмосфері підвищилася до рекордного рівня за останні 800 тис. років. Голова МГЕЗК (Міжнародна група провідних світових вчених-кліматологів) попередив: «Зміна клімату стосуватиметься всіх без винятку». Уже відомо, що високий рівень смертності та бідність стоять на порозі людства. Проте міжнародні уряди досі не вживають рішучих заходів щодо цього, попри те, що шляхи вирішення відомі. Нижче наводимо десять фактів, що вселяють надію: людство зможе об’єднатися та подолати наслідки зміни клімату.

1) Нарешті Барак Обама зробив питання клімату ключовим.

У своїй першій президентській промові Барак Обама урочисто пообіцяв подолати загрозу глобального потепління на планеті. Тим не менш це питання так і не стало пріоритетним для конгресу. Через масові протести президент заявив про введення обмежень викидів на вугільних електростанціях та пообіцяв провести референдум щодо заходів на подолання кліматичних змін.

...

2) У Китаї наказано закрити електричні станції, що працюють на вугіллі.

Наступного дня після запровадження президентом Обамою суворих обмежень використання вугілля пан Янкун, головний радник китайського уряду з питань екології сказав: «Планом на 5 років, керівництвом буде використано два шляхи щодо зменшення викидів CO^2у навколишнє середовище: 1) буде зменшено обсяги виробництва з використанням вугілля; 2) буде запроваджено обов’язкове дотримання норм шкідливих викидів на ТЕС». Це була перша обіцянка контролювати шкідливі викиди, надана керівництвом Китайської народної республіки (навіть попри те, що обіцянку так і не було дотримано).
Відповідь найбільшого у світі забруднювача повітря CO2 має бути негайною та рішучою. Через заклики місцевих мешканців уряд віддав наказ про масове закриття вугільних електростанцій протягом декількох років. Заходи контролю користування вугіллям вже діють у 12 з 34 провінцій країни. За оцінками Greenpeace, якщо ці заходи будуть реалізовані, це може наблизити Китай до рівня міжнародної енергетичної агенції, метою якої є боротьба з глобальним потеплінням.

3) Собівартість сонячної енергії скоротилась утричі.

Згідно з даними аналітичного центру МАЕ (Міжнародне агентство енергетики), ціна на установку фотоелектричних систем знизилась на дві третини протягом останніх шести років. У результаті популяризації вироблення сонячної енергії виник "напівпрофесійний" ринок, у якому власники будинків і підприємств брали на себе відповідальність збільшувати частку постачання енергії. У червні в "сонячному штаті" Квінсленд, Австралія, завдяки використанню приватних сонячних панелей ціна на електроенергію впала за декілька днів. Великобританія, Німеччина та інші європейські країни досягли рекордного використання сонячної енергії цього року.

4) Люди менше інвестують у галузь викопногопалива.

На знак солідарності десятки організацій та інвесторів у Сполучених Штатах вже почали виводити активи з галузі викопного палива. Схожий метод був використаний країнами південної Африки проти тютюнових компаній. Проте Альберт Гор, віце-президент США, зауважує: «Не треба в великій мірі сподіватись на те, що власники підприємств погодяться втрачати прибутки через потребу захисту довкілля».

5) Жінки з Бангладеш навчаються на сонячних техніків.

ООН повідомляє, що глобальне потепління вплине більше на жінок, ніж на чоловіків, тому що жінки становлять більшу частку безробітного населення світу. Близько двох мільярдів людей використовують деревину, вугілля та сільськогосподарські відходи для приготування їжі та опалення. Основні працівники у цьому отруйному та небезпечному для здоров’я виробництві — жінки. Таким чином, освіта і соціальна емансипація жінок може бути одним з найбільших каталізаторів у боротьбі зі зміною клімату. Жінки з Бангладеш були перекваліфіковані на сонячних техніків, щоб забезпечити 95 мільйонів мешканців країни світлом. У даний час країна має високі темпи розвитку сектору виробництва сонячної енергії (2 мільйони домашніх господарств вже обладнані сонячними енергоблоками).

6) Поновлювані джерела енергії займуть левову частку у виробництві електроенергії.

Падіння цін на технічне обладнання, інноваційні розробки та урядові ініціативи сприяють поширенню використання поновлюваних джерел енергії у всьому світі. Цей процес почався ще минулого десятиліття і не думає зупинятись. Інвестиції у цей сектор дуже великі: 2013 рокувони склали 268 200 млрд доларів на відновлювані проекти — це в 5 разів більше, ніж 2004 року.

7) Європейські господарства сьогодні використовують на 15% менше енергії, ніж 2000 року.

...

У всьому світі (за винятком Близького Сходу) керівництво робить все, щоб шляхом економіїзменшити кількість викидів шкідливих речовин підприємствами. У ЄС домогосподарства скоротили споживання електроенергії на 15,5% за 2000-2011 роки. У прогресивних країнах, де міське населення стрімко розвивається, є потреба в будівництві енергозберігального житла. З 2009 року за програмою ООН проводять навчання місцевих будівельників і проектувальників в Таїланді, Бразилії, Індії та Бангладеш, щоб навчити впроваджувати низькі за вартістю джерела енергії для проектів соціального житла.

8) Скорочення шкідливих викидів на підприємствах повинно стати примусовим.

WWF (Всесвітній фонд захисту природи) повідомляє, що 100 компаній вже скоротили викиди вуглекислого газу на 58 млн мегатонн 2012 року. Це було досягнуто в основному завдяки заходам з підвищення енергоефективності, хоча перехід на екологічно чисті джерела енергії також є впливовим чинником. Такі заходи виявилися не тільки економічно ефективними — цього потребує виробництво.

9) Подорожчав видобуток нафти.

Нафтові і газові компанії потребують все більше коштів для видобутку сировини. Wall Street Journal повідомляє, що грошові вкладення промислових гігантів, таких як: Chevron, ExxonMobil і Royal Dutch Shell, піднялись до 70 млрд фунтів стерлінгів в 2013 році, але всі троє зазнали величезного скорочення виробництва та недостачі коштів для потреб буріння нових свердловин у складних умовах. Біля узбережжя Бразилії величезні нафтові родовища розташовані на глибині 5 км під товщею води. Нафтодобувна компанія Petrobras, витративши 138 мільярдів фунтів на буріння у важкодоступних місцях, опинилась на межі банкрутства.
Арктика є місцем резерву невикористаних корисних копалин. Але вивчення регіону виявилося занадто дорогим для компанії Shell, яка, витративши 5 мільярдів фунтів, була змушена відкласти дослідження на невизначений час. Багато інших компаній, зокрема російський гігант Газпром, також виключили зі своїх планів дослідження Арктики. «Я не думаю, що ми будемо вести видобуток нафти в Арктиці найближчим часом. Напевно, не в цьому десятилітті, та навіть не в наступному, — заявив Ян Лундін, голова Lundin Petroleum,— комерційні проблеми є занадто великими».

...

10) Кількість проданих електричних автомобілів подвоюється щороку

...

З 2011 року продажі електричних автомобілів зростають щороку удвічі. Прихильність споживача до такого транспорту зростає в геометричній прогресії, дослідники говорять, що до кінця 2015 року матимемо більше одного мільйона таких авто. Ще якісь п'ять років тому здавалося неможливим вивести їх на глобальний ринок, ніхто до цього не ставився серйозно. Порушувалося також питання про цінову конкурентоздатність. У Норвегії, наприклад, один із ста автомобілів електричний. Найближчим часом технологія має закріпитись у США. Найбільший автомобільний ринок сьогодні у тих-таки США (174 тис. авто), у Японії (68 тис.) та Китаї (45 тис.).

Для КліматІнфо переклала та підготувала Оксана Онушко
http://climateinfo.org.ua/content/10-prichin-viriti-u-podolannya-zmini-klimatu
Наверх
 

The Administrator.
WWW  
IP записан
 
JenniemyncSX
Экс-Участник


10 причин вірити у подолання зміни клімату
Ответ #1 - 18.12.2015 :: 21:38:08
 
Вопрос о вотуме недоверия правительству фракция КПРФ планирует поставить перед Государственной думой РФ во второй половине августа или же в начале сентября, сообщил первый вице-спикер Госдумы и первый заместитель председателя ЦК КПРФ Иван Мельников на состоявшейся 8 июля пресс-конференции, передает корреспондент ИА REGNUM.

По словам Мельникова, окончательно это решится после проведения всероссийской протестной акции, где и будет представлено обращение депутатов с инициативой о вотуме недоверия и обоснованием необходимости отставки.

Он рассказал, что под обращением депутатов, выступивших с предложением о недоверии правительству, подписались 101 человек. Помимо представителей фракции КПРФ, документ поддержали девять депутатов от «Справедливой России». Он отметил, что документ будет обнародован, а после того, как получит общественную поддержку, будет внесен в повестку Госдумы.

Депутаты, инициировавшие обсуждение вопроса о вотуме недоверия, назвали 10 причин для отставки правительства. Среди них — экономическая и финансовая политика, «которая привела к потере промышленного потенциала и сокращению международных резервов России». Кроме того, возмущение депутатов вызывает продолжение «хищнической приватизации», когда «крупнейшие производства страны переходят под иностранную юрисдикцию». Правительство, согласно документу, «не может обеспечить рост экономики», а вступление в ВТО сопровождается невыгодными для России условиями. Кроме того, исполнительная власть «ставит на грань банкротства субъекты РФ» и продолжает «урезать социальные гарантии». Среди трех последних причин в документе указывается «деградация научно-технической сферы страны, а также коррупция и подрыв обороноспособности государства».
mylenta.forblabla
Наверх
 
 
IP записан
 
Переключение на Главную Страницу Страниц: 1
Послать Тему Печать