Добро пожаловать, Гость. Пожалуйста, выберите Вход или Регистрация
Я люблю тебя, Земля!
 
  ГлавнаяСправкаПоискВходРегистрация  
 
Переключение на Главную Страницу Страниц: 1
Послать Тему Печать
Наскільки «зелений» Інтернет: найчистіші та найбрудніші онлайн-гіганти (Прочитано 659 раз)
Administrator
YaBB Administrator
*****
Вне Форума


I love The Earth!

Сообщений: 12474
The Land of HealPlanet
Наскільки «зелений» Інтернет: найчистіші та найбрудніші онлайн-гіганти
06.06.2015 :: 14:15:06
 
Наскільки «зелений» Інтернет: найчистіші та найбрудніші онлайн-гіганти


...

«Ґрінпіс» опублікував результати огляду екологічної діяльності великих Інтернет-компаній за 2015 р. Торішня версія мала кілька сюрпризів, і цей рік, здається, підтверджує деякі тенденції.

«Ґрінпіс» упорядкував огляд за такими показниками: тип енергії, який використовує кожна компанія для запуску своїх онлайн-операцій, рівень екологічної прозорості та зобов'язань за кількома категоріями. Результати наведені у таблиці:

...

Google і Facebook мають добрі показники, утім вони й досі використовують менш ніж 50% чистої енергії. Це дещо розчаровує, адже навряд чи в них немає грошей, щоб витратити їх на «прибирання» після своєї діяльності. «Yahoo» винахідливіший при пошуку інформації, однак програє за показниками поновлюваних джерел енергії. Веб 1.0 долає Веб 2.0?

Спостерігаємо ще одне відлуння минулорічних тенденцій: Amazon вдосконалюється за допомогою інвестицій у повітряну енергетику, однак усе ще зволікає, якщо справа стосується великих онлайн-гравців (особливо коли йдеться про прозорість і надання переваги поновлюваним джерелам енергії та ефективність їх використання).

Менш обізнані в техніці можуть не знати, що Веб-сервіси Amazon (AWS) – платформа, яку використовують чимало онлайн-компаній. Якщо Amazon не приведе себе до ладу, багато інших сайтів не будуть настільки чистими, як їм цього хотілося б. наведений нижче графік допоможе уявити, наскільки багато сайтів розміщено на Amazon.

...

Переможцем (уже не вперше) згідно з оглядом «Ґрінпіс» стає Apple. Це єдина компанія, що має вищий бал у рейтингу, отримуючи 100% чистої енергії, і чотири найвищі бали в категорії «Прозорість енергетики», «Зобов’язання щодо поновлювальної енергії та політика розташування», «Ефективність та зменшення (використання) енергії» і «Впровадження відновлюваної енергії та її захист». Як ви можете побачити нижче, iTunes та iClouds – головні онлайн-продукти Apple – використовують стовідсотково чисту енергію.

...

Нещодавно я писав про те, як Apple оголосила про наміри перевести їхнє виробництво в Китаї на чисту енергетику. Це допоможе захистити додатковий 1 млн. акрів лісу в цій країні. Слід зауважити, що в США компанія займається захистом лісів, розміри яких сягають площі м. Сан-Франциско.

Схоже, що Apple зараз – беззаперечний лідер, коли йдеться про «озеленення» діяльності в Інтернеті. Іншим провідним компаніям (Google, Facebook, Amason, Microsoft тощо) не завадило б ефективніше конкурувати в екологічній сфері, а не лише в грошовій.


Джерело: treehugger.com

Для КліматІнфо переклала та підготувала Альона Маліченко
http://climateinfo.org.ua/content/naskilki-zelenii-internet-naichistishi-ta-naib...
Наверх
 

The Administrator.
WWW  
IP записан
 
Переключение на Главную Страницу Страниц: 1
Послать Тему Печать